968 Dyson Luchtfilterhuis

Bezigheidstherapie:
Een Dyson stofzuiger look-a-like luchfilterhuis bouwen voor een Porsche 968…

Er gaan hele verhalen op internet rondom de snorkel op een 968. Het zou gemaakt zijn om het inlaat geluid te beperken. Een compromis tussen vermogen en geluidsnorm. Met het weglaten van de snorkel, 4 extra gaten van 5cm en een goed luchtfilter beweerd men ca 10pk winst te halen en een beter geluid te krijgen. Blablabla….
Zie bijvoorbeeld dit artikel: How much does your intake suck?
Ik ben erg sceptisch bij het lezen van dat soort verhalen, maar ergens kan ik me wel vinden in het verhaal als je de opstelling in de auto bekijkt.
Nu had ik nog twee 90 graden 5cm PVC bochtjes liggen die over waren van een klusje. Die heb ik doorgezaagd om het een beetje leuk te laten smoelen en om de lucht een beetje in een bocht richting het filter te leiden i.p.v botweg een gat te boren. Totale kosten nog geen 4 euro.
Gaat nergens over maar het ziet er best geleerd uit.
Hoewel dat op de foto’s niet te zien is….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.