Draagarmrubbers (casterblocks) vervangen 968

Inmiddels een kleine 1000km gereden met erg veel plezier.
Wel stond na de eerste regenbui de achterbank en de kofferbak blank. Alle slangetjes nogmaals schoongemaakt, dakje afgesteld, rubber van het dakje los gehaald en er een laagje tape onder geplat om het dikker te maken e.d. maar dat bleek na de tweede hoosbui verspilde moeite.
Dus bij Alpo maar een nieuw dakrubber en kofferbakrubber besteld.

Verder had ik mijn bedenkingen bij het achterste ophangpunt van de draagarm links. Daar zit bij mijn 968 nog een oude versie op zoals de 944 en de eerste 968’ers het ook hebben. in 1992 werden deze vervangen door de versie met die metalen bus in een klein laagje rubber, om de 17” velgen beter aan te kunnen.
Van die linker kon ik de draagarm eenvoudig in het rubber bewegen, terwijl rechts veel strakker zat in de nieuwere bus.
Harry maakte me hier al op attent toen de auto daar was, en of het tussen mijn oren zit of niet, dat weet ik niet, maar het leek of de speling op het linker wiel meer is geworden de afgelopen twee weken, en het rubber nog meer vergaan is.
Daarom ook twee nieuwe ophangpunten besteld en vandaag de casterblokjes vervangen.

Bij het loshalen viel de bus er direct uit….

Het bleek aan vergaan van dat oude type rubber nog wel mee te vallen. De arm kon je heen en weer bewegen in het rubber (veel speling), maar in zijn geheel ziet het er nog best erg netjes uit.
De andere kant, waar het nieuwe type zat, zat bijna geen heen en weer gaande speling op, maar kon weer erg soepel gedraaid worden.

In ieder geval zit er nu aan beide kanten een fijn vers blokje (partnummer 951 341 023 01) op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.