proMAX performance kit

Bij het Engelse bedrijf proMAX een performance kit besteld:

De bougies zijn Beru Ultra-X dus met die 4 pootjes rond de kern.
Chippie ziet er een beetje erg cheap uit met alleen een labeltje uit zo’n labelprinter met proMAX M / Sport 944 S2 er op.
Dat had wel iets professioneler gemogen voor die prijs, hoop dat de prestaties beter zijn dan de sticker doet vermoeden.
Filter is een K&N inlegfilter dat met speciale olie behandeld moet worden om vuil tegen te houden. Volgens de site moet dit een betere vulling geven dan het standaard papieren luchtfilter.
Samen met de performance chip en bougies zou dit een extra vermogen van 5 a 10%. Dat zou dan dus ergens tussen de 221 en 232 pk moeten opleveren.
Eerdaags gaat de auto op de rollenbank om te kijken wat het hij nog in huis heeft na 22 jaar…..

Chippie op zijn plek in de computer:

3 reacties op “proMAX performance kit

    1. De motor leek wat mooier te lopen, maar voor mijn gevoel deed het niet heel veel aan snelheid of koppel. De auto is nooit op een vermogensbank geweest, helaas geen bewijzen of het daadwerkelijk wat opleverde.
      En aanraden, tsja, de prijs was best aardig, en de motor pakte beter op in het hele toerengebied, in dat opzicht ja, maar verwacht geen wonderen van deze chip.

    2. Na twee jaar met mijn 968 gereden te hebben heb ik nu toch weer de Promax Performance chip besteld. Kijken of dat net zo’n resultaat geeft.
      De 968 heeft wel een redelijk open uitlaat na de kat, en een aangepast luchtfilter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.