Tellerringen, tandwieltje kilometerteller en heldere richtingaanwijzers

De onderwerpen staan niet helemaal op volgorde nu..
Tussendoor heb ik namelijk ook nog chromen tellerringen gemonteerd en het tandwieltje (groen op de afbeelding) van de kilometerteller preventief vervangen.

De achterlichten zijn vervangen door de lampen die ik eerder voor de rode 944 gemaakt had (oranje lenzen vervangen voor rode).


De oranje knipperlichtglaasjes voor in de bumper en op de voorspatborden zijn vervangen voor transparante exemplaren.

2 reacties op “Tellerringen, tandwieltje kilometerteller en heldere richtingaanwijzers

 1. Hallo.

  Mijn KM teller doet het al een tijdje niet meer en wil deze weer vervangen. Ik was benieuwd welke onderdelen u heeft moeten aanschaffen om de KM teller weer te doen laten werken. Mijn garage monteur heeft mij laten weten dat ik naar een gehele nieuwe dashboard kastje moet aangschaffen voor ongeveer 250 euro. maar uit uw ervaring begrijp ik dat u alleen de tandwieltjes heeft vervangen. Kunt u mij laten weten hoeveel u dat gekost heeft?

  Mvg,
  Julien B

  1. Meestal is slechts het kunstof tandwieltje in het tellermechanisme stuk. Voor een 944 zijn die tandwieltjes op internet te krijgen voor ca 25,- euro bijvoorbeeld bij http://www.odometergears.com/. Voor een 968 is het nog eenvoudiger, het tandwiel dat meestal stuk gaat is het zelfde als in een Volvo 850, en is beter in NL verkrijgbaar.
   Het vervangen is niet heel moeilijk maar moet wel secuur gedaan worden. De tellerunit moet hiervoor even uit elkaar en zeker de km teller moet weer mooi in lijn staan zodat deze niet gaat vastlopen.
   Mooi moment ook om de cijfers even schoon te maken en de reflectoren van de tellerverlichting te controleren en indien nodig te herstellen (spuiten of bepakken met zilverfolie, bijvoorbeeld die alutape die verkrijgbaar is bij de bouwmarkt om afzuigkapslangen mee vast te plakken).
   Bedrijven als de Loods kunnen ze dit waarschijnlijk ook wel voor een aardiger bedrag dan 250,- euro maken, of kunnen ze een tweedehands unit leveren. Voordeel van repareren is natuurlijk dat je weet dat het een tijdje goed blijft werken, een andere tweedehands teller zou zo maar ook snel het zelfde probleem kunnen krijgen, die tandwieltjes hebben nu eenmaal niet het eeuwige leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.